sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Vuodenajanvaihtoviikko

Tällä viikolla nitkahti talven niska lopullisesti ja on ollut useampia mahtavia keväisiä päiviä. Mikäs on tästä eteenpäin treenatessa kun saa vaatetusta vähentää ja ympärillä alkaa näkyä harmaan lisäksi myös vihreän sävyjä. Kevät on ihmisen parasta aikaa!


Koska nousujohteisesti mennään niin viikkohan oli tähänastisista raskain tällaisella ohjelmalla:


Ma: aamu uinti 1000 m 0:28 (200 m lämmittely, 6 x 100 m pullarilla & lättäreillä 10 s palautuksilla, 200 m jäähdyttely), ilta 1:00 cycling. Ohjelmassa luki 1:30 mutta huonosti nukutun yön jälkeen tuntui viisaammalta tehdä hiukan lyhyempi treeni. 


Ti: aamu uinti 1500 m 0:36 (300 m lämmittely, 5 x 200 m pullarilla 6 lättäreillä 10 s palautuksilla, 200 m jäähdyttely) ja kaupan päälle mojova ruhje naamaan syystä että kanssauimari ui päälle kun jouduin pysähtymään radan laitaan (todellakin ihan laitaan, kiinni rajaköyteen) laittamaan paikalleen irronnutta lättäriä. Tyyppi siis pamautti nyrkkinsä mun naamaan kun tsekkasin taaksepäin etten kiilaa kenenkään eteen kun lähden jatkamaan matkaa. Kun huomautin aiheesta eli että voisiko hän jatkossa olla ruhjomatta muita oli vastaus ylimielinen että "ei siellä keskellä saa olla kun siellä on kroolaajia ja pitää siirtyä hitaammalle radalle pois tieltä". Joo, mähän nimenomaan siellä myös kroolasin, mm. jossain vaiheessa ko. tyypin ohi eli en varsinaisesti ollut vauhdin perusteella tien tukkona. Hmpf, olis taas uimarin peruskäyttäytymissääntöjen bootcampille tarvetta! Illalla tri-koulun teoriaosuudessa mm. kisaan valmistautumisesta, niin varusteitten, ravinnon ynnä muun säätämisen osalta. Lenkin tein itekseni kotimaisemissa, perus 0:25 jolkotus.


Ke: hiukan vekslasin viikon ohjelmaa ja tähän tuli huoltopäivä eli iltapäivällä yläkropan hieronta. Kyllä taas teki gutaa!


To: aamu uinti 2000 m 0:49 (300 m lämmittely, 6 x 200 m pullarilla & lättäreillä 20 s palautuksilla, 300 m lättäreillä, 200 m jäähdyttely), ilta 35 min juoksu.


Pe: ilta 46 km / 2:45 kaupunkipyöräilyä maasturilla. Hyvässä seurassa ei  malttanut ihan pysyä PK-alueella. Eväänä oli mukana pelkkää vettä mikä ei ehkä ollut hyvä juttu, koska suunnilleen 1:30 kohdalla tuli pienoinen uupumus. 


La: 0:56 / 7,5 km juoksu ihanan lämpimässä kevätsäässä. Pipon ja hanskat saa nyt juoksulenkeillä heivata, jiihaa!


Su: 52 km / 3:10 maastofillarilla cruisailua Helsingin niemen ympäri. Hieno lenkki ja hieno sää ja kunnon aamiainen & matkaevääksi varattu urheilujuoma + vesi -yhdistelmä piti energiat tasaisena koko lenkin ajan, pitempäänkin olisi jaksanut.


Päivän ainut miinus oli synkkä vaalitulos. Hiukan jännittää millainen on mm. tuleva Suomen liikunnasta ja urheilusta vastaava ministeri: saakohan jatkossa harrastaa vain perussuomalaista urheilua vain suomalaissyntyisiä sisältävissä joukkueissa ja kannattaa huliganismiin taipuvia jalkapallojoukkueita...? Toivon totisesti että tälläkään alalla ei mentäisi nurkkakuntaiseen perähikiämalliin, vaikka pahalta näyttää :-/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti