sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Logistiikka, triathlonin neljäs laji

Heti ensimmäisen treeniviikon aluksi kävi selväksi se mitä olin pelännyt: logistiikka on triathlonin haastavin laji, niin kisassa kuin erityisesti harjoituskaudella. Kun on kaksi eri lajin treeniä päivässä ja siinä välissä työpäivä + muita mm. opiskeluun liittyviä (liikunta-) aktiviteetteja, niin saa totisesti miettiä mitä pakkaa mukaansa ja milloin ja miten pyykkäykset aikatauluttaa, jotta oikeat treenikamat on käyttökunnossa silloin kuin niitä tarvitsee. 


Toinen logistinen haaste on syöminen: jotta energiaa on käytössä silloin kun on tarve, pitää jokseenkin tarkkaan varmistaa, että syö oikeanlaista sapuskaa, oikeaan aikaan ja että esim. välipalaeväät on mukana ja niitten mahdollinen kylmäsäilytysketju fundeerattu. Niin ja kaupassa käyminen ja ruuan laittaminenkin pitää olla hyvin suunniteltu, koska illalla päivän jälkimmäisestä treenistä raahautuessa ei todellakaan tee enää mieli lähteä kauppaan ja alkaa tehdä ruokaa, vaan sitä on saatava HETI. Muutoin on palautumisen kanssa lirissä. 


Ei kyllä käy kateeksi niitä perheitä, joissa on useampia, eri urheilulajeja harrastavia henkilöitä, huh huh.


Muuten viikko meni yllättävän kivuttomasti. Aikainen herääminen + aamulla treenaaminen ei ole mun päälle tahi ruumiille ollenkaan sopivaa hommaa, mutta kyllähän sekin menee kun vaan päättää. 


Viikon toteutuneet treenit:
Ma: aamu uinti 800 m tekniikkaa & voimaa, ilta PK-spinning 1:15 (0:55 ohjattu + 0:20 omaa ajoa)
Ti: aamu juoksu 0:20, ilta uinti 800 m, tekniikkaa & voimaa
Ke: ilta VK-spinning 1:15 (0:55 intervallitunti + 0:20 omaa ajoa). Päivällä kuntopiiritunnin ohjaus.
To: aamu juoksu 0:20, ilta PK-uinti 1000 m. Päivällä venyttelytunnin ohjaus.
Pe: yläkropan hieronta 0:50
La: aamu PK juoksu 0:30
Su: aamu PK-hiihto 1:15


Seuraavan viikon ohjelma kutakuinkin sama, hiukan pidemmillä matkoilla/ajoilla. Koulun lähiopetusviikko tosin aiheuttaa hiukan lisälogistiikkahaastetta.Tervetuloa ennen kuutta heräämiset!


Pientä levottomuutta tässä aiheuttaa lauantaina alkanut epämääräinen tunne kurkussa ja yskänpuuskat. Ei olisi ihme jos joku pöpö yrittää iskeä välistä, koska remppa/muuttostressin laukeaminen + kovemman treenauksen aloittaminen laskee kyllä suojaukset alas. Toivottavasti kyseessä on kuitenkin vaan kovemman rasituksen pintaan pukkaamat astmaoireet eikä mikään virus.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti