tiistai 21. kesäkuuta 2011

Rengaspainajaisia ja festarihypotermiaa

Jopas oli tapahtumarikas viikko!


Maanantaina aamulla uintia 1000 m / 0:23. Eipä ollut viileähkössä säässä ruuhkaa altaassa. Illan fillarointi jäi väliin: galsa vesisade ei houkutellut, edes maastolenkille.


Tiistaina aamulla uintia 2000 m / 0:48 ja illalla vetoharjoitus, vaihteeksi Salon maisemissa. Kulki aika mukavasti.


Keskiviikkona oli taas keli sateinen, joten maantien sijaan illalla maastoajelua 32,4 km / 1:38.


Torstai olikin sitten rengaspainajaispäivä. Ennen maantielenkille lähtöä vaihdoin edellisenä sunnuntaina hajonneen takarenkaan, mutta enpäs saanut päällirenkaasta ruusupuskan tms. piikkiä pois kunnolla, koska juuri asennettu rengas hajosi jemmaan jääneeseen tynkään. Loput piikinjämät pois, rengas nro 2 tilalle ja johan pysyi ilmat sisällä. Iloisna kiertämään Tuusulanjärveä. Kunnes suht alkumatkasta oli taas rengas tyhjä ja siinä sievä reikä, jonka alkulähdettä ei mitenkään pystynyt paikallistamaan. Ja paikalle päivän rengas nro 3. Onneksi polkasukaverilla oli mukana ilmapatruuna, niin säästyttiin minipumppupuhkumisoperaatiolta. Kunnes taas tovin päästä kuului pffsst - ja taas oli rengas hajalla eikä taaskaan jälkeäkään aiheuttajasta (rengaspoltergeisto on siis tosiaasia!). Nyt siirryttiin myös kaverin rengasvarastolle (nro 4) ja kas, kun se patruuna oli jo käytetty oli sitten vuorossa hikinen pumppausrupeama. Liekö tarvetta edes sanoa, että näitä operaatioita hoidettiin osin vesisateessa ja hyttysten hyökkäyksen kohteena. Yksin olisin varmaan hajonnut kappaleiksi, mutta seura pelasti - niin konreettisesti kuin mielialan, kiitos T! Ja olen siis edelleen renkaan, patruunan ja vaihtohommat velkaa. Mutta sitkeästi polkastiin 60 kilometrin lenkki loppuun, huoltotaukoineen kolmessa tunnissa, josta ajettiin n. 2,5 eli suht ok keskivauhti.


Perjantaina oli aamusta uintia 1500 m / 0:39 ja iltapäivällä 0:30 VK-juoksu jonka jälkeen loppuviikonloppu menikin sitten kesän ekoissa festarihommissa maanmainiossa Myötätuulirokissa Vantaalla (kiitos Suvi & co!), jossa kohdallaan oli kaikki muu paitsi sää. Viikonlopun jälkeen olikin sitten ns. festarilihakset kipeinä ja kurkku karheana käkättämisestä ja kylmässä kelissä kökkimisestä. Kävi siis urheilusta mitä suuremmassa määrin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti